Makaron z Kurczakiem i szpinakiem
KCAL: 648 | B: 54.4 G | T: 8.9 G | W: 87.6 G
Składniki:
- Makaron 100g
- Kurczak filet 150g
- Olej 5g
- Czosnek 3 ząbki
- Cebula 30g
- szpinak świeży 150g (lub mrożony)
- Mąka pszenna 10g + 50ml wody
- Pomidorki koktajlowe 20g
- Skyr naturalny 50g (można dać śmietankę ale mniej do koloru)
Przygotowanie:
Makaron gotujemy tradycyjnie. Filet kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Jak lekko się podsmaży dorzucamy pokrojony czosnek i cebule i dalej smażymy. Podlewamy ok 150ml wody i wrzucamy szpinak i czekamy aż się skurczy. Doprawimy solą i pieprzem. Wlewamy mieszaninę mąki i wody mieszając. Gdy wyjdzie za gęste dolewamy odrobinkę wody. Na samym końcu dodajemy Skyr i gotowe.