Makaron z Kurczakiem i szpinakiem

KCAL: 648 | B: 54.4 G | T: 8.9 G | W: 87.6 G

Składniki:

  • Makaron 100g
  • Kurczak filet 150g
  • Olej 5g
  • Czosnek 3 ząbki
  • Cebula 30g
  • szpinak świeży 150g (lub mrożony)
  • Mąka pszenna 10g + 50ml wody
  • Pomidorki koktajlowe 20g
  • Skyr naturalny 50g (można dać śmietankę ale mniej do koloru)

Przygotowanie:

Makaron gotujemy tradycyjnie. Filet kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Jak lekko się podsmaży dorzucamy pokrojony czosnek i cebule i dalej smażymy. Podlewamy ok 150ml wody i wrzucamy szpinak i czekamy aż się skurczy. Doprawimy solą i pieprzem. Wlewamy mieszaninę mąki i wody mieszając. Gdy wyjdzie za gęste dolewamy odrobinkę wody. Na samym końcu dodajemy Skyr i gotowe.