Tirammisu
KCAL: 271 | B: 29.2 G | T: 1.5 G | W: 34.7 G
Składniki:
- Skyr naturalny 150g (może być waniliowy)
- Białko jajka 1 sztuka
- Żelatyna 5g + wrzątek 40ml
- Słodziki 10-15 sztuk
- Napar z kawy do moczenia (espresso lub rozpuszczalna)
- Biszkopty ok 27g @mamut_polska
- Kakao 10g (u mnie puchatek)
Przygotowanie:
Jajko parzymy, oddzielamy i ubijamy białko na sztywno. Skyr mieszamy ze słodzikami, żelatyną namoczoną i na końcu białkiem. delikatnie mieszamy. W naczyniu układamy połowę biszkoptów namoczonych w kawie, potem połowa masy I raz jeszcze Biszkopty namoczone w kawie I reszta kremu. Dajemy do schłodzenia. Przed podaniem posypujemy kakaem.